IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Лили-Роуз Деп за термина „непо-бебе“ и защо не говори за баща си Джони Деп

18 ноември 2022 10 30

Младата актриса и модел застава на една от кориците на списание ELLE

Снимка: Getty Images

Снимка: Getty Images

Лили-Роуз Деп се присъединява към списъка с известни деца, които отхвърлят етикета „непобебе“. Младата актриса и модел, която е дъщеря на Джони Деп и Ванеса Паради – две изключително известни личности – заклейми термина в ново интервю за списание ELLE. И тя не е единственото „непобебе“, което би искало да бъде изключено от тази класация.

„Хората ще имат предубедени идеи за теб или как си стигнал дотук и определено мога да кажа, че нищо няма да ти осигури дадена роля, ако не си подходящ за нея“, казва тя. Допълва, че фамилията може да ти отвори много врати, но за да минеш през тях, трябва да имаш талант и възможности. „Има много работа, която идва след всичко това“, категорична е Лили.

Думите ѝ са напълно верни, тъй като тя сама си проправя път към славата. Родителите ѝ, разбира се, ѝ помагат малко, но те са само икономите, които отварят вратите. Оттам-нататък Лили се доказва със собственото си име и показва на света, че целите могат да бъдат постигнати с много упоритост, безспирна работа и отдаденост.

Фактът, че майка ѝ Ванеса Паради се появява в кампании на Chanel от 1991 година насам, означава само, че Лили успява да се срещне с великия Карл Лагерфелд, когато е едва на 8 години. Това обаче не ѝ гарантира веднага място в редиците на моделите му. Тя трябва да изчака до 2015 година, когато става лице на Chanel и оттогава работи за компанията.

Макар да твърди, че всичко е постигнала с много работа, Деп не отрича, че славата на родителите ѝ й е помогнала за първоначалния тласък на холивудската ѝ кариера. „Няма да отрека, че това улеснява разнасянето на името ти. Очевидно е така. Но честно казано, според мен, това създава и огромни трудности, защото очакванията към теб са безумно високи“, споделя тя пред списание W през 2019 година.

Сега, когато Лили се подготвя за първата си голяма телевизионна роля в „Идолът“ на HBO, тя изглежда е преодоляла трудностите и се е справила с напрежението, което известното ѝ име носи. „Странно ми е да кажа, че някой е достигнал донякъде само заради името си. Ако майката или бащата на някого са лекари и след това детето им стане лекар, никой няма да си помисли, че то е успяло заради родителите си. Всеки ще си каже, че израстването му е дело на упорита работа и учене“, казва Деп. Според нея, терминът „непобебе“ е сексистки, защото все по-често го чува като определение за дъщери на известни личности.

Непотични бебета е определение за всички деца на известни личности, които са тръгнали по техните стъпки в шоубизнеса. Това е любим термин в Холивуд, който се използва от вечни времена. От Дрю Баримор (от известно семейство на актьори) до Дан Леви (син на Юджийн Леви) и Патрик Шварценегер (син на Арнолд Шварценегер), много от тези така наречени „непобебета“ се радват не само на успех, но и на обществено внимание. Въпреки това, често са и критикувани заради това, че издигането им до световна слава се дължи не на упоритата им работа, а на фамилията им.

Лили-Роуз не е единственото „непобебе“, което се дистанцира от термина, въпреки факта, че това е по-скоро констатация, а не оценка на характера. Мод Апатоу (дъщеря на Лесли Ман и Джъд Апатоу) по-рано призна, че определението я натъжава, но добави, че е решена да продължи да гради сама кариерата си. В скорошно интервю за GQ Зоуи Кравиц каза, че се гордее със семейното си наследство и смята за напълно нормално да следва стъпките на родителите си.

Ако Деп има по-скоро негативна реакция към термина, това може би е защото няма интерес да бъде постоянно молена да отговаря на въпроси, свързани с Ванеса Паради и Джони Деп и по-специално за делото на баща й. По време на съдебния процес тя беше засипана с критики, че мълчи и не се явява в съдебната зала, за да покаже подкрепа към известния си татко.

„Не съм тук, за да отговарям за когото и да било и чувствам, че през по-голямата част от кариерата ми хората наистина искаха да ме определят чрез мъжете в живота ми, независимо дали това са членове на семейството ми, или гаджета“, казва тя пред ELLE. Категорична е, че вече е готова да бъде определяна чрез работата, която върши на екран и в модата, а не според фамилното си име.

Лили-Роуз Деп залюби бившия приятел на Ванеса Хъджинс

След година раздяла: Тимъти Шаламе и Лили-Роуз Деп отново заедно

Специалните гости на Chanel: Пенелопе Круз, Лили-Роуз Деп и Марион Котияр

Пътят към постигането на успехи е започнат, като през 2023 година ще видим Лили-Роуз в първата ѝ телевизионна роля в сериала „Идолът“ на HBO. Там тя ще си партнира с The Weeknd и ще играе ролята на изгряваща попзвезда, която се замесва в сложни взаимоотношения със своя гуру Тедрос (The Weeknd).

Със започването на нова глава от живота ѝ, Лили-Роуз планира да остане по-далеч от социалните мрежи, като все още няма Туитър профил, а този в Instagram ще бъде посветен изцяло на професионалните ѝ проекти. По думите ѝ, има много повече сила и удоволствие да пазиш личния си живот в тайна, отколкото да го показваш пред целия свят.

„Бях отгледана по начин, по който ме научиха, че личният живот е нещо, което трябва да защитаваш. Тук съм, за да работя и това, което искам светът да види, е готовият резултат“, категорична е Деп.

За още новини от света на звездите последвайте Tialoto в Instagram и харесайте страницата ни във Facebook.

Автор - снимка
Автор на статията:
Дарена Найденова

КоментариКоментари